1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2019

Ingrediënten 2 personen


1 paprika in reepjes
200 gr gamba's
400 gr Thaise roerbakmix
3 tomaten in kleine blokjes
50 gr rode currypasta
300 ml kokosmelk
15 gr verse koriander gesnipperd
2 pak wok noodles van 300 gram


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, wok

Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Alles gesneden

Alles gesneden
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Curry aanbakken

Curry aanbakken
Paprika toegevoegd

Paprika toegevoegd

Paprika toegevoegd
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Gamba's erbij

Gamba's erbij
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Tomaat en kokosmelk erbij

Tomaat en kokosmelk erbij
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Even pruttelen

Even pruttelen
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Roerbak erbij

Roerbak erbij
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

De wok noodles toegevoegd

De wok noodles toegevoegd
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's
Thaise Go Go Kokos-curry met gamba's

Met dit gerecht uit het boek :  'Helden in de Keuken" rijd je in een kwartiertje een best wel pittige , maar overheerlijke etappe in de ronde van Thailand. Het is een favo gerecht van wielrenner STEVEN KRUIJSWIJK.
Steven is een taaie jongen In de ronde van Italië fietste hij gewoon door, ondanks een gebroken rib.

Deze Brabantse Steven is een echte kilometervreter en deze klimgeit doet het vooral goed in de bergen. Hij is 31 jaar en wielrenner voor team Jumbo.
Hij won ooit de grootste wielerwedstrijd van Noorwegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een eetlepel olie in de wok en bak de currypasta even 1 minuutje mee.
Laat vervolgens de dunne paprikareepjes even meebakken.
Dan gaan de gamba's kort meezwemmen totdat ze roze zien.( Ik had voorgekookte met staart en de staart verwijderd)

Nu mogen de tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan erbij .

Breng alles op temperatuur zonder het te laten koken.
Roer er dan de roerbakmix door en laat dit ongeveer 6 minuten mee garen.

Als laatste worden de woknoodles toegevoegd en mogen ook deze een tweetal minuutjes mee verwarmd worden.

Verdeel de curry over 4 borden en snipper er wat verse koriander over als je dat lekker vindt. Kies anders eventueel voor platte peterselie en geniet van dit snelle gerecht.

Tags, , ,

Bron

Helden in de keuken Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top