1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Gezond
  6. Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.

Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.

Door: Keukensloofje47

  • Wereld, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-06-2019

Ingrediënten 4 personen


45 gr zongedroogde tomaten
30 gr zwarte olijven ( ik had ringetjes)
25 gr Parmezaanse kaas ( ik had pecorino)
20 ml extra vergine olijfolie
15 gr pijnboompitten

VARIATIE

75 gr zongedroogde tomaten
25 gr Parmezaanse kaas
20 ml extra vergine olijfolie
15 gr pijnboompitten
5 gr basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


Hakmolentje of keukenmachine ( staafmixer)

Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.

Klaar!

Klaar!
Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.
Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.
Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.

Pijnboompitjes roosteren

Pijnboompitjes roosteren
Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.

De ingrediënten

De ingrediënten
Tapenade van zongedroogde tomaten van Project Gezond en 1 variatie.

Malen maar tot een grove tapenade.

Malen maar tot een grove tapenade.

Zó eenvoudig en zó lekker met slechts 5 ingrediënten en  binnen 10 minuten is deze heerlijke tapenade klaar! Weer eens iets anders op je lunchboterham of sneetje knäckebröt. Of je serveert het als eenvoudig hapje op een toastje bij de borrel . Misstaat ook niet op een brunchtafel of bij de bbq.
Een tapenade met zwarte olijven of de variatie met basilicum. Echt genieten!!
https://www.projectgezond.nl/

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan en laat ze even wat afkoelen. Weeg alles af en doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een grove tapenade.
Proef even en voeg eventueel wat peper toe. Ik vond dat niet nodig, het was perfect zo.

Je kunt natuurlijk de tapenade zo fijn maken als jezelf wilt. Zout toevoegen is niet nodig, want in de kaas, olijven en zongedroogde tomaatjes zit al zout genoeg.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Citroensap neutraliseert de lichtzoutige smaak. Voeg gerust wat drupjes toe als je dat lekker( der) lijkt.

Bron

Deel 2 Lekker eten en toch afvallen. Eigen tekst en foto



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top