Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. De vijf van Breda

De vijf van Breda

Door: RFB

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2019

Ingrediënten 2 personen


Hoofdingrediënten
300 gram kippendij
200 gram pasta naar keuze
2 rode uien
10 stuks cherrytomaten
1 handje diepvriesdoperwten
Bij-ingrediënten
1 el roomboter
2 el olijfolie
1 el (bruine) suiker
2 el rode wijnazijn
1 el pesto
Gedroogde of verse tijm
1 el honing
1 el ketjap
1 el oestersaus
peper en zout naar smaak
Geraspte Parmezaan
Verse basilicum


Verder heb je nodig


Hapjespan
Oven

De vijf van Breda
De vijf van Breda

~~Internationaal befaamd marketing-kok Jamie Oliver heeft ooit een boek met daarbij een televisie reeks van recepten in de wereld gebracht  genaamd ‘five'. Leuke recepten, makkelijk te maken ook voor mensen die van zichzelf denken dat ze niet kunnen koken. Het geniale thema is dat je met slechts vijf verschillende hoofdingrediënten tal van presentabele gerechten kunt maken waarbij Jamie er wel van uitgaat dat je buiten de vijf hoofdingrediënten van de receptuur wel het nodige aan kruiden, specerijen, (half) convenience producten in kast of koelkast hebt staan om het een beetje aan te kleden. Maar veel mensen hebben dat wel. Het geniale hieraan is dat aan ‘5' eigenlijk niets bijzonder is. Immers, verreweg de meeste gerechten komen helemaal niet aan 5 hoofdingrediënten. Daarbij nog, elk ingrediënt wat je niet hebt, of waar je niet zo van houdt, is inwisselbaar met iets wat je wel voorhanden hebt zonder het afbreuk doet. Onderstaand mijn ‘5' waarvan het zo is dat je elk ingrediënten kunt vervangen door iets soortgelijks. In maximaal een half uur gereed en vol van smaak!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
Snij de kippendij in stukjes ter grootte van een dominosteen en doe deze et peper/zout in ovenschaal
Pel de uien en snijd ze in plakken van ca. halve centimeter
Was en halveer de de cherry tomaten
Verwarm de oven op 180 gr.
Bereiding
Smelt in hapjes pan de boter en voeg twee eetlepels olie toe.
Voeg de suiker toe en laat deze oplossen in de boter/olie
Zet de kip in de oven gedurende 15 minuten
Houdt de pan op laag vuur en verdeel de plakken ui over de bodem van de pan, en sprenkel de rode wijn azijn erover laat dit smoren gedurende ca. 20 minuten (na 10 minuten de plakken ui omdraaien)
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
Meng de tijm, honing, ketjap en oester saus in een kommetje
Haal na 15 minuten de kip uit de oven, smeer het honing/tijm mengsel erover en plaats nog ca. 15 minuten in de oven tot mooi bruin is.
Voeg na 20 minuten de gehalveerde cherrytomaten en de diepvriesdoperwten aan de uien toe en laat nog 5 minuten smoren.
Draai het vuur onder de pan hoog en voeg de gekookte pasta toe en meng goed door elkaar en laat even doorwarmen.
Verdeel de pasta over diepe borden leg de stukjes kip er bovenop
Garneren met de basilicum.

Tags, ,

Serveertip

Opdienen met geraspte Parmezaan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RFB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top