1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Zalmbroodjes met groene asperges

Zalmbroodjes met groene asperges

Door: Keukensloofje47

  • Fusion, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2019

Ingrediënten 6 personen


6 plakjes diepvriesbladerdeeg (gehalveerd, ontdooid)
12 groene asperges
100 gram kruidenroomkaas ( Paturein of Boursin)
150 gram gerookte zalm (in dunne plakken)
1 ei losgeklopt)


Verder heb je nodig


Kommetje, kookpan, bakplaat

Zalmbroodjes met groene asperges
Zalmbroodjes met groene asperges

Helaas is het seizoen van het Witte Goud weer voorbij. Dan gaan we toch verder met het groene "zusje ".
Een lekkere lunch, of serveer dit gerecht, dat goed voor te bereiden is en in 20 minuten op tafel staat als mooie borrelhap of voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd aan de onderkant van de asperges een klein stukje af.

Kook de asperges in 5-7 minuten beetgaar. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Bestrijk de deeglapjes met ca. 100 gram kruiden roomkaas en beleg ze met plakjes gerookte zalm. Maal er peper over.

Snijd de asperges kleiner en verdeel ze over de zalm.

Vouw het deeg dubbel, plak de randen goed dicht met water of geklutst ei en bestrijk de bovenkant met ei.

Bak de broodjes op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Tags, , , ,

Bron

Proef het Zuiden



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top