1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Inktvis
  6. Gevulde inktvis met mosselen en aardappeltjes

Gevulde inktvis met mosselen en aardappeltjes

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2019

Ingrediënten 4 personen


4 aardappelen
2 inktvistubes + de pootjes
1 teentje look
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el bladpeterselie, fijngehakt
50 ml droge witte wijn
500 gr mosselen
4 el parmezaan, geraspt
4 el paneermeel
peper - zout
olijfolie

Voor de groentesaus :
1 teentje look
0,5 aubergine, in blokjes
0,5 courgette, in blokjes
1 tomaat, in blokjes
1 el kappertjes
50 ml droge witte wijn
enkele blaadjes basilicum, fijngehakt


Gevulde inktvis met mosselen en aardappeltjes
Gevulde inktvis met mosselen en aardappeltjes

Snelle bereiding en een super lekker eindresultaat 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen en snij ze in blokjes en kook ze gaar.
-Giet ze vervolgens af en bak ze in een scheutje olijfolie goudbruin.

Gebruik de inktvispootjes voor de vulling :
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan, snij de inktvispootjes in stukjes en bak ze aan.
-Voeg een teentje look, een sjalotje en 1 eetlepel fijngehakte peterselie toe.
-Kruid met peper van de molen en zout.
-Blus met een scheutje witte wijn.
-Doe het geheel in een blender en mix fijn.
-Voeg fijngeraspte parmezaan en chapelure toe. Meng goed.

Vul de inktvislijfjes met de vulling :
- maak de uiteindes vast met tandenstokers.
-Prik ook met een tandenstoker enkele gaatjes in de lijfjes.
-Bak de gevulde inktvissen vervolgens in een scheutje olijfolie.
-Verhit de mosselen met een scheutje olijfolie in een diepe pan op het vuur. Haal het vlees uit de schelpen en bewaar het vocht.

Maak vervolgens de saus :
-Fruit een teentje look aan in een scheutje olijfolie.
-Voeg de blokjes aubergine, courgette en tomaat toe.
-Kruid met peper en zout.
-Werk de saus af met kappertjes, witte wijn en enkele blaadjes fijngehakte basilicum.

-Voeg de mosselen toe aan de gebakken aardappeltjes. Strooi er wat fijngehakte peterselie over. Meng dit alles nu onder de groentesaus en voeg nog wat mosselvocht toe voor extra smaak.

SERVEREN:

Schep een lepeltje van de saus en de groentjes op een bord. Snij de gevulde inktvis in schijfjes en schik mooi op het bord. Werk af met peper van de molen en blaadjes basilicum.

Tags

Bron

Njam - chef = Peppe Giacomazza



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top