1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Siciliaanse rijstballetjes met inkt van sepia

Siciliaanse rijstballetjes met inkt van sepia

Door: marcdepester

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-06-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de risotto:
1 l visbouillon
500 gr risottorijst
2 rode uien, fijngehakt
1 scheut witte wijn
1 scheutje olijfolie
basilicum
dille
zout
peper

Extra voor de balletjes:

300 gr inktvis (sepia)
1 scheutje olijfolie
inkt van de inktvis
1 kleine pollepel bloem
2 kleine pollepels water
peper
zout


Siciliaanse rijstballetjes met inkt van sepia
Siciliaanse rijstballetjes met inkt van sepia

Siciliaanse warme rissotoballetjes met inktvis zijn een heerlijk aperitiefhapje 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de inktvis :

- Verwijder het inktzakje uit de inktvis. Doe dit voorzichtig en draag handschoenen en een schort. Houd de inkt opzij in een glazen potje.
-Breng water aan de kook en gaar de inktvis ongeveer een kwartiertje, zodat hij een mooie kleur krijgt en nog wat beet heeft. Houd wat kookwater opzij en roer het door de risotto om de rijst de smaak van de inktvis te doen opnemen.
-Bak de inktvis gedurende 4 à 5 minuten in een pan met olijfolie en houd opzij.
-Snijd de inktvis in kleine stukjes.

Maak de risotto :
- Maak, 35 minuten voor je aan de risotto begint, de visbouillon volgens het basisrecept.
- Bak de ui aan in olijfolie, voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met witte wijn. Giet een scheutje visbouillon en wat kookwater van de inktvis bij de rijst.
-Roer de rijst tot de bouillon is opgenomen.
-Herhaal deze werkwijze tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 15 à 20 minuten.
-Voeg de inkt vanaf het begin toe en wanneer de risotto half gaar is de gebakken inktvis.
-Breng op smaak met basilicum, dille, zout en peper.

Maak de balletjes :

-Smeer de risotto uit op een werkblad en laat een uur tot anderhalf uur rusten.
-Zodra de risotto koud is, rol je de rijstballetjes in je handpalm.
-Paneer de rijstballetjes: doe zoals de Sicilianen en gebruik alleen maar bloem en water. Zo krijg je een zacht, bijna fluwelen jasje.
-Roer de bloem en het water door elkaar, kruid met peper en zout en haal de balletjes door het mengsel.
-Frituur de balletjes in voorverwarmde arachideolie op 170 graden gedurende 8 minuten.

Tags

Bron

Njam - chef = peppe giacomazza



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top