1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Champignons met krab, knoflook en gruyère

Champignons met krab, knoflook en gruyère

Door: jhcv

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2019

Ingrediënten 4 personen


20 grote witte champignons
sap van 1 citroen
zout
2 blikjes krabvlees van 170 g, uitgelekt
2 eetlepels olijfolie
2 el platte peterselie, fijngehakt
2 el platte peterselie, fijngehakt
cayennepeper
100 g gruyère, geraspt
2 el bieslook, fijngesneden


Champignons met krab, knoflook en gruyère
Champignons met krab, knoflook en gruyère

Vis uit blik stat steeds vaker op het menu. Vooral de Baskische keuken maakt veel gebruik van vis uit blik.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zet de oven op 190 °C.
2. Snijd de stelen van de champignons. Hol de hoedjes met een thee lepel voorzichtig uit.
3. Breng ruim water aan de kook, voeg citroensap en zout toe.
4. Blancheer de champignons 2 minuten in het water.
5. Laat de champignons op een theedoek uitlekken. Dep goed droog.
6. Vermeng de krab met de olijfolie, knoflook, peterselie, een snufje cayennepeper en eventueel wat zout.
7. Vul de champignons met het krabmengsel en strooi de geraspte gruyère eroverheen.
8. Bak de champignons ongeveer 7 minuten in de oven. Eventueel kort gratineren onder ovengrill om de kaas voldoende kleur te geven.
9. Strooi de bieslook over de champignons.

Tags, ,

Bron

Fish-tales.com



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top