1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Daging Sapi Bawang Bombay

Daging Sapi Bawang Bombay

Door: jhcv

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-06-2019

Ingrediënten 4 personen


400 gram mals rundvlees
6 rode cayennepepers (lombok)
5 rode bird's eye chilies (rawit)
2 grote witte uien
1 el honing

Marinade:
4 sjalotten, vermalen
3 tenen knoflook, vermalen
½ el korianderzaad
½ tl kurkuma
½ tl komijnzaad poeder
½ tl zout
1 el zoete sojasaus
1 el zoute sojasaus
1 tl sesamolie
3 el rijstolie


Daging Sapi Bawang Bombay
Daging Sapi Bawang Bombay

Daging Sapi Bawang Bombay is mals rundvlees met ui. Het is een zoet/pittig gerecht. Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Verleng dan de stooftijd naar 7-8 uur op low.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Was het vlees en snij deze in plakjes/blokjes.
2. Vermaal de sjalotten, knoflook en korianderzaad.
3. Neem een kom waar ook het vlees inpast om de marinade te maken, volgens de ingredienten van de lijst.
4. Voeg het vlees toe, mix het goed door en laat dit tenminste 2 uren marineren.
5. Sluit de kom af met keukenfolie.
6. Ondertussen snij je de ui in grove delen, cayennepepers snipperen en bird's eye chilies in de lengte doorsnijden.
7. Neem een medium wok met anti-aanbaklaag, doe er voldoende olie in en fruit de ui en pepers tot de ui glazig is geworden.
8. Neem de ui/pepers uit de olie en zet deze apart.
9. De wok met gebruikte olie ga je zo voor het vlees gebruiken.
10. Wanneer het vlees is gemarineerd, ga je de volledige inhoud van de kom met gemarineerd vlees even dichtschroeien.
11. Daarna 400 ml gekookt water erbij en stoof je het vlees gaar op lage warmtebron en afgesloten wok, in ca. 3 uren.
12. Let vooral op het niveau van het vocht, je moet een saus overhouden en laat het niet aanbranden.
13. OK, het vlees is gaar en je hebt een saus.
14. Nu mix je de ui/pepers en de honing erdoor.
15. Even verwarmen, klaar!

Tags, ,

Bron

Tante Reentje's foodblog



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top