1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Hamburger Royal British way

Hamburger Royal British way

Door: marcdepester

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2019

Ingrediënten 4 personen


4 angus beef burgers
1 theelepel Worcestershire saus
1 theelepel mosterd op oude wijze
vloeibare honingwhisky-
2 eetlepels gezouten boter
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketchup
3 eetlepels whisky
olie voor het bakken
4 blaadjes salade
4 uien
100 g verse druiven
4 burgerbroodjes
4 sneden cheddar
120 g stilton in schijfjes gesneden
peper en zout


Hamburger Royal British way
Hamburger Royal British way

Super lekkere original 'Brittish burger' met agnus beef - Stilton en whiskysaus -

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 10 min + 10 min baktijd

-Snij de druiven in 2, zet ze opzij.
-Schil de uien en snij ze in sneden en stoof ze in een beetje boter op een zacht vuurtje en laat ze gedurende 25 min. fruiten tot wanneer ze goed gekleurd en zacht zijn.
Maak de saus klaar :
- meng de whisky, de ketchup, de sojasaus, de honing, de mosterd, de Worcestershire saus en peper goed.

-Verwarm de oven voor op 200ºC.

-Kruid de burger met peper en zout en bak ze naar smaak met een beetje vetstof op een pan op een stevig vuur. -Leg 1 fijne snede stilton en een snede cheddar op het vlees, laat 1 min. verder bakken op een zacht vuurtje om de kaas te laten smelten.
-Steek de burgerbroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking.
-Garneer de saus en de uienkonfijt.
-Voeg aan de stilton het vlees, de druiven en een blaadje salade toe. Eindig met het brood en dien meteen op.


Tags,

Serveertip

Bak je hamburger saignant opdat deze lekker sappig blijft!

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top