Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel

Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2019

Ingrediënten 4 personen


8 varkenssneden (beenhouwerij)
8 sneetjes gezouten spek
2 koolrabi's
0.25 plantje koriander (vers)
4 aardappelen
1 dl lichte room
2 eetl. olijfolie
0.5 koffiel. kerriepoeder
peper en zout

Voor de oosterse pasta:
2 cm gember
1 rood pepertje
0.75 plantje koriander (vers)
2 teentjes knoflook
1 ui
4 eetl. sojasaus
2 eetl. vloeibare acaciahoning
1 eetl. olijfolie
2 koffiel. paprikapoeder


Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel
Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel

Na 12 uur marineren, kunnen we verder om dit heerlijke gerecht verder te bereiden 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (25 min. + minstens 12 u. marineren)
- Snij de ui en de knoflookteentjes grof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
-Snij de gember in plakjes.
- Mix de ingrediënten voor de oosterse pasta samen met 1 dl water fijn.
- Leg op elk varkenssneetje 1 sneetje spek, rol op en steek vast met een cocktailprikker. Schik de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel er de oosterse pasta over, dek af met vershoudfolie en laat minstens 12 u. marineren in de koelkast.

Op het moment zelf (15 min.)
- Schil de koolrabi's en de aardappelen en rasp ze (u hebt van elk ± dezelfde hoeveelheid nodig). Meng goed en dep droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding = 10 min. + 30 à 35 min. in de oven
1 Bak de varkensrolletjes 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur na 10 min. tot 175 °C.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een ruime Braadpan met antiaanbaklaag en bak de geraspte groenten en de korianderblaadjes 15 min. Schep regelmatig om tot de groenten gaar zijn en het vocht verdampt is. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
3 Druk de groenten plat tot een koek met een paletmes en bak 15 min. verder op een zacht vuur. Leg een plat bord omgekeerd op de pan en draai de pan om, zodat de rösti op het bord terechtkomt. Laat de rösti voorzichtig uit het bord glijden in de pan, met de ongebakken kant naar onderen. Bak nog ± 10 min. verder.
4 Haal het vlees uit de ovenschaal, verwijder de prikkers en hou warm. Giet wat water in de ovenschaal en schraap de braadresten los. Giet in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat even inkoken.
Afwerking :
Snij de varkensrolletjes in schuine stukjes en de rösti in 4 punten. Verdeel over de borden en lepel er wat saus over. Geef er de rest van de saus apart bij en serveer met een salade.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top