1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Cappuccino
  5. Cappuccino van koolrabi

Cappuccino van koolrabi

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2019

Ingrediënten 4 personen


100 g noordzeegarnalen (versmarkt)
2 koolrabi's
1 preiwit
1 onbehandelde citroen (bio)
1 teentje knoflook
2 dl room (min. 30 % V.G.)
1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
1 eetl. olijfolie
peper en zout


Cappuccino van koolrabi
Cappuccino van koolrabi

Overheerlijke soep van koolrabi, prei,grijze garnaaltjes en citroenroom

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min.)
- Schil de koolrabi's en snij in blokjes.
- Snij het teentje knoflook en het preiwit fijn.
- Rasp de schil van 1 citroenhelft (niet het wit) en pers de hele citroen uit.
Bereiding : 20 min.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de prei en de koolrabi toe. Laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
2. Overgiet met de groentebouillon en laat 10 min. koken.
3. Mix het geheel tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
4. Klop 1,5 dl room stijf en meng er de citroenzeste en 1 eetl. citroensap onder. Kruid met peper en zout.
5. Voeg net voor het opdienen 1/2 dl room toe aan de warme soep en mix nogmaals tot er schuim op komt.
Afwerking :
Verdeel de soep over koppen of glazen en lepel er een eetl. citroenroom op. Bestrooi met grijze garnalen.

Tags

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top