1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Frittata
  6. Frittata met boerenkool

Frittata met boerenkool

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2019

Ingrediënten 4 personen


6 eieren
100 g Parmezaan, geraspt
1 el rozemarijn, fijngehakt
Peper en zout
een snuifje chilivlokken
20 g boter
1/2 ui
400 g boerenkool
2 el zongedroogde tomaten
2 el olijfolie


Frittata met boerenkool
Frittata met boerenkool

Frittata is het ideale gerecht om restjes aardappelen en groenten te verwerken. Heb je nog wat boerenkool op overschot? Dan is dit recept voor jou.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°c

-Verwijder de harde kern van de boerenkool en snijd fijn.
-Klop de eieren los en voeg de Parmezaan, rozemarijn, peper en zout en chilivlokken toe.
-Snijd de ui en zongedroogde tomaten in fijne blokjes.
-Smelt de boter in een ovenvaste pan en fruit de ui samen met de zongedroogde tomaat glazig.
-Voeg de boerenkool toe en stoof deze nog een 5-tal minuten mee.

-Giet het eimengsel over de boerenkool en wacht tot de bodem van de frittata een stevig geheel vormt.
- Zet voor 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top