Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Wal­no­ten­wor­tel­taart

Wal­no­ten­wor­tel­taart

Door: victorv

  • Amerikaans, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2019

Ingrediënten 8 personen


200 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
100 g kokosbloesemsuiker
2 tl vanillearoma
175 g patenttarwebloem
16 g bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
250 g winterpenen
150 g ongezouten walnoten
150 g fruitspread abrikoos
100 g zuivelspread naturel
50 g poedersuiker


Tags

Wal­no­ten­wor­tel­taart
Wal­no­ten­wor­tel­taart

Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan, zet het vuur uit als de boter nog niet helemaal is gesmolten. Doe de eieren met de kristalsuiker, de kokosbloesemsuiker en de helft van het vanillearoma in een kom. Klop met een Mixer in 4 min. luchtig. Klop de gesmolten boter erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag. Schil de peen zo dun mogelijk en rasp fijn. Houd 20 hele walnoten achter en hak de rest grof. Spatel de geraspte wortel, gehakte walnoten en de abrikozenspread door het beslag.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart in 50-55 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door de satéprikker in de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Doe de zuivelspread, de rest van de boter (op kamertemperatuur), de rest van het vanillearoma en de poedersuiker in een kom en klop met een garde door elkaar. Neem de taart uit de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de roomkaasfrosting. Verdeel de rest van de walnoten in 4 rijen over de taart.

Tags

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top