1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Door: victorv

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-06-2019

Ingrediënten 4 personen


200 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst
250 g kastanjechampignons
150 g oesterzwammen
1 el arachideolie
70 g Fairtrade Original Thaise tom kha
270 ml Fairtrade Original Biologische kokosmelk
550 ml water
1 limoen
15 g verse koriander
1 verse rode peper


Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst
Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Met een kom van deze champignon-kokossoep waan je je in de straten van Bangkok.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in parten en scheur de oesterzwammen in grote stukken.
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de champignons en zwammen met de tom ka kruidenpasta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de limoen in parten, de koriander grof en de peper in ringetjes en doe in schaaltjes. Schep de rijst in een kom. Serveer de soep apart.

Tags,

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top