1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. Wortel, gember &; zwarte knoflook soep

Wortel, gember &; zwarte knoflook soep

Door: Bobdouwe

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2019

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten:

1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel boter
1 ui (gehakt)
40 gram gember (geschild en gehakt)
5 teentjes zwarte knoflook
1 teentje witte knoflook
500 gram wortelen
½ eetlepel meel (weglaten voor glutenvrij)
1 liter groentebouillon
250 ml appelsap
125 ml room
Citroen naar smaak
Zout naar smaak


Wortel, gember &; zwarte knoflook soep
Wortel, gember &; zwarte knoflook soep

Deze heerlijke soep is echt een aanrader!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
Bereid de paddenstoelen, smelt 50g boter en 2 el olijfolie in een pan en bak hierin de paddenstoelen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Doe vervolgens 50g en 2 el olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien.
Meng de zwarte knoflook er door.
Doe de risotto erbij en roer het goed door. Voeg het glas witte wijn toe en blijf roeren totdat er geen vocht meer in de pan zit.
Voeg de doperwten toe in de pan.
Voeg vervolgens een grote lepel bouillon toe en blijf roeren totdat het vocht is verdampt, voeg dan weer een lepel toe. Ga hier mee door totdat de bouillon op is en de risotto gekookt.
De risotto moet een beetje al dente zijn, maar wel zacht en los. Als je tevreden bent doe je de paddenstoelen er bij inclusief het vocht uit de pan.
Roer de Parmezaanse kaas er door, 25g boter en 30-50g Mascarpone
Breng op smaak met zout en peper.

Tags, , , , , ,

Bron

Zwarteknoflook.nl



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bobdouwe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top