1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Schelvis in ‘t groen

Schelvis in ‘t groen

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1 sjalot
800 g aardappelen (vastkokend)
2 dl witte wijn
4 dl visfond
20 g boter
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
800 g schelvisfilets
100 g verse kruiden naar keuze (spinazie, dragon, basilicum pistou, kervel, platte peterselie, dille, zuring €)
extra kruiden (voor de afwerking)


Schelvis in ‘t groen
Schelvis in ‘t groen

Heerlijk schelvisfilet in groene saus ; makkelijk en snel te bereiden 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. + 12 min. baktijd

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schil de aardappelen en kook ze gaar.
-Giet de helft van de olie in een ovenschaal.
-Snijd de schelvisfilets in stukken, schik ze in de ovenschaal en kruid met peper en zout.
-Bak 10 à 12 min. in de oven, dek de ovenschaal vervolgens af en laat rusten.

-Hak de sjalot, pers de knoflook en fruit aan in een steelpannetje met de andere helft van de olijfolie.
-Giet er na 5 min. de witte wijn en de visfond bij en laat 5 min. sudderen op een matig vuurtje.
-Voeg de kruiden toe, kruid bij met peper en zout en laat nog 1 min. sudderen.
-Mix de saus samen met de boter in de blender.

-Schik de vis en de aardappelen op een grote serveerschaal en besprenkel met de saus. Werk af met met wat erse kruiden en dien op.

Tags

Serveertip

Kooktip

De vis is gaar zodra er zich witte eiwitten vormen aan de buitenkant.
Je kan schelvisfilets ook vervangen door kabeljauwhaasjes.

Bron

Delhaize



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top