1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Yacon met varkenswangetjes

Yacon met varkenswangetjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg varkenswangen
2 flesjes blond bier
500 gram Yacon
1 ui
2 stuks wortelen
1 teentje knoflook
paar takjes verse tijm, laurier, rozemarijn
1 kaneelstok, 1 steranijs, 3 kruidnagels
3 stuks (Hasseltse) speculaas
2 eetlepels mosterd
1 el (braambessen)siroop
Zwarte peper van de molen en zout
boter


Yacon met varkenswangetjes
Yacon met varkenswangetjes

Heerlijke varkenswangetjes met de super gezonde en lekkere yacon

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 150 °C
2. Ontvlies de varkenswangetjes en snij deze in twee gelijke stukken, kruid het met peper en zout
3. Zet een grote stoofpot op een zacht vuur en smelt er de klont boter in
4. Bak de varkenswangen een paar minuten langs elke zijde goudbruin
6. Schil de Yacon en wortelen, pel de uien en knoflook. Snij alles in grove stukken
7. Schep het vlees uit de pan en stoof de zojuist gesneden ingrediënten in het braadvet van het vlees
9. Voeg de varkenswangen evenals de kaneelstok, de steranijs en de kruidnagels bij de groenten
10. Blus het geheel af met het bier en voeg nog laurierblaadjes, tijm en rozemarijn toe
11. Schep er een lepel (braambessen)siroop door
12. Smeer de( Hasseltse ) speculaas met de mosterd en leg deze op de stoverij met de mosterdzijde langs onder
13. Zet het deksel op de stoofpot en schuif de wangen in de oven. Stoof het gerecht gedurende twee uur op 150 °C

Serveertip: Lekker met rozemarijnkrieltjes!

Tags

Bron

Tasty yacon



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top