Spinazie pannenkoek met vulling van kikkererwt, appel en tahin
- Biologisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Gevonden op het internet. Gelijk gemaakt en t was verrassend lekker! Ook super voor de kids en je kan de vulling makkelijk aanpassen
Ingrediënten 4 personen
Voor het beslag225 g boekweit, spelt of gewoon volkorenbloem
3 grote eieren
500 ml melk (gewone, of soya of amandel)
250 ml water
1 theelepel gesmolten kokosolie, boter of olijfolie
zout
2 handenvol verse spinazie (kan ook uit vriezer komen, dan twee blokjes)
10 blaadjes basilicum (als je het aandurft…)
Voor de vulling:
Kikkererwten, Appel & Tahin
3 theelepels tahini (sesampasta, ‘Een soort pindakaas!)
een scheutje olijfolie
sap van 1 citroen
2 kleine rode appels, met schil en al geraspt
600 g kikkererwten (uit blik)
Benodigdheden
Staafmixer, keukenmachine, panBereidingswijze
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine (staafmixer kan ook) Klop het tot een mooi beslag en zet een half uurtje weg in de koelkast.
Haal het beslag uit de koelkast.
Bak nu de pannenkoeken in de kokosolie – of boter, zoals je normaal pannenkoeken bakt.
Doe ook alle ingrediënten van de vulling bij elkaar, meng met je handen, en doe in elke pannekoek een handje vulling.
Vouw dubbel en serveer in een schaal. Eet smakelijk!
Bron
Me to we, Green kitchen stories