Spinazie pannenkoek met vulling van kikkererwt, appel en tahin

  • Biologisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Gevonden op het internet. Gelijk gemaakt en t was verrassend lekker! Ook super voor de kids en je kan de vulling makkelijk aanpassen 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het beslag

225 g boekweit, spelt of gewoon volkorenbloem
3 grote eieren
500 ml melk (gewone, of soya of amandel)
250 ml water
1 theelepel gesmolten kokosolie, boter of olijfolie
zout
2 handenvol verse spinazie (kan ook uit vriezer komen, dan twee blokjes)
10 blaadjes basilicum (als je het aandurft…)

Voor de vulling:
Kikkererwten, Appel & Tahin
3 theelepels tahini (sesampasta, ‘Een soort pindakaas!)
een scheutje olijfolie
sap van 1 citroen
2 kleine rode appels, met schil en al geraspt
600 g kikkererwten (uit blik)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, keukenmachine, pan

Bereidingswijze

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine (staafmixer kan ook) Klop het tot een mooi beslag en zet een half uurtje weg in de koelkast.

Haal het beslag uit de koelkast.

Bak nu de pannenkoeken in de kokosolie – of boter, zoals je normaal pannenkoeken bakt.

Doe ook alle ingrediënten van de vulling bij elkaar, meng met je handen, en doe in elke pannekoek een handje vulling.

Vouw dubbel en serveer in een schaal. Eet smakelijk!

Bron

Me to we, Green kitchen stories

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerweg1 avatar
lekkerweg1

Doorsturen

Home Recepten