1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Boekweit pannenkoeken
  5. Spinazie pannenkoek met vulling van kikkererwt, appel en tahin

Spinazie pannenkoek met vulling van kikkererwt, appel en tahin

  • Biologisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor het beslag

225 g boekweit, spelt of gewoon volkorenbloem
3 grote eieren
500 ml melk (gewone, of soya of amandel)
250 ml water
1 theelepel gesmolten kokosolie, boter of olijfolie
zout
2 handenvol verse spinazie (kan ook uit vriezer komen, dan twee blokjes)
10 blaadjes basilicum (als je het aandurft‚€¶)

Voor de vulling:
Kikkererwten, Appel & Tahin
3 theelepels tahini (sesampasta, ‚€ėEen soort pindakaas!)
een scheutje olijfolie
sap van 1 citroen
2 kleine rode appels, met schil en al geraspt
600 g kikkererwten (uit blik)


Verder heb je nodig


Staafmixer, keukenmachine, pan


Gevonden op het internet. Gelijk gemaakt en t was verrassend lekker! Ook super voor de kids en je kan de vulling makkelijk aanpassen 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo maak je het:
Doe alle ingredi√ęnten voor het beslag in een keukenmachine (staafmixer kan ook) Klop het tot een mooi beslag en zet een half uurtje weg in de koelkast.

Haal het beslag uit de koelkast.

Bak nu de pannenkoeken in de kokosolie ‚€" of boter, zoals je normaal pannenkoeken bakt.

Doe ook alle ingredi√ęnten van de vulling bij elkaar, meng met je handen, en doe in elke pannekoek een handje vulling.

Vouw dubbel en serveer in een schaal. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Bron

Me to we, Green kitchen stories



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerweg1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerweg1
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top