1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Kaasbroodje, glutenvrij, melkvrij

Kaasbroodje, glutenvrij, melkvrij

Door: fpw1998

  • Europees, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2019

Ingrediënten 1 personen


260 gram plantaardige bakboter (ik gebruik wajang, let op als je niet tegen soja-lecithine kan, dan moet je andere gebruiken)
Glutenfree Pizza & Pastry multimix van Orgran (375 gram)
2 Eieren
175 ml koud water (zet het in de koelkast!)
1/2 theelepel azijn

Kaas voor de vulling , merk -> Follow your heart.
soorten-> Vegan gourmet shreds en Italian style (parmezaans) deze mengen met elkaar.

Ipv de vegan gourmet shreds van follow your heart, kun je ook de shreds gebruiken van Simply V. De structuur wordt dan anders, meer zoals die van een kaassoufflé, ook erg lekker van smaak en textuur.


Verder heb je nodig


Oven en deegroller

Kaasbroodje, glutenvrij, melkvrij
Kaasbroodje, glutenvrij, melkvrij

Glutenvrij en melkvrij kaasbroodje, met de smaak van echte lekkere kaas, dankzij het mengen van twee veganistische kaassoorten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het is het beste als je het deeg al gemaakt hebt en je dus een plakje deeg uit de vriezer kunt halen. Dit heb ik in een ander recept al uitgelegd, maar zal het nog even hier ook plaatsen.

Maak eerst het bladerdeeg zoals op het youtube filmpje aangegeven (zie 'bron onder aan de pagina). Het is een Amerikaans filmpje, dus ik heb daarom aanpassingen gemaakt in het recept. Eipoeder is hier namelijk niet goed te krijgen. Gebruik dus gewoon 1 ei, maar daarom moet je minder water gebruiken!
Omdat er in een pak Orgran maar 375 gram zit en geen 500 gram zoals op het filmpje, moet je de andere ingrediënten dus ook aanpassen.
De eerste keer is het best lastig, maar het is een goed recept en oefening baart kunst in dit geval.
Als je het bladerdeeg klaar hebt, snijd je het in stukken en stop je het in de vriezer. Zorg wel dat je tussen elke plak plastic folie doet, anders krijg je het niet meer los. Ik vries ze altijd wat dikker in (ca 1 cm dik) en als ik het eruit haal dan rol ik ze dunner uit mbv een stukje folie, zodat het niet blijft plakken.

Het is dan heel lang houdbaar en het wordt ook beter verwerkbaar, als het in de vriezer heeft gezeten.
Je kunt dit dus beter een keer van tevoren doen wanneer je er de tijd voor hebt.

Okay dus als je het klaar hebt liggen, gaan we nu het kaasbroodje maken.

Je neemt een plakje deeg uit de vriezer, laat het goed ontdooien. Pas als het ontdooit is kun je het eventueel nog wat dunner uitrollen tussen een stukje folie. Doe dit niet als het bevroren is, want dan breekt het.

Je mengt de twee kaassoorten, naar smaak en vult het broodje ermee en bakt het af in de oven op 180 graden voor circa 15 minuten.

Lekker met loempiasaus erbij Eet smakelijk.

Tags, , ,

Bron

Https://www.youtube.com/watch?v=4qWH4hkl85E



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fpw1998
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top