Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Garnalen
  5. Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Door: hans3333

  • Europees, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2019

Ingrediënten 4 personen


250 g Hollandse garnalen ( of meer )
500 g witte asperges
sap van 2 sinaasappels
3 eetlepels rijstolie
50 g kleine spinazieblaadjes, gewassen en droog
40 g rucola


Verder heb je nodig


Mengkom
steelpannetje
mes
kookpan

Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen
Lentesalade met witte asperges en Hollandse garnalen

Dit is een win/win/win/win gerechtje , want zowel de asperges en garnalen zijn goed betaalbaar, de combi is perfect en lekker snel klaar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges in stukken van 3 cm.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 10 minuten staan. Laat de asperges daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen.
Kook in een steelpan het sinaasappelsap op hoog vuur in 4-6 minuten in tot nog een kwart van het sap over is. Laat het sap afkoelen. Klop het sap met de rijstolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
Schep in een kom de spinazie, rucola en de stukken asperge om met 2 eetlepels dressing en verdeel de salade over diepe borden.
Meng ook 1 eetlepel dressing door de garnalen. Schep op elk bord met salade in het midden een berg garnalen. Leg de aspergepunten op de garnalen en druppel de rest van de dressing over de salade.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met stokbrood of ciabatta.

Bron

Visrecepten.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top