1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Zalm
  5. Ovengratin met pasta, zalm en gegrilde groenten

Ovengratin met pasta, zalm en gegrilde groenten

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2019

Ingrediënten 4 personen


4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)
500 g gegrilde groentemix (diepvries)
500 g champignons
0.5 plantje basilicum
1 ui
1 teentje knoflook
150 g tapenade Sweet Pepper (versmarkt)
250 g ricotta
100 g geraspte mozzarella
400 g penne
2 eetl. olijfolie
peper en zout


Ovengratin met pasta, zalm en gegrilde groenten
Ovengratin met pasta, zalm en gegrilde groenten

Makkelijk en super lekkere ovenschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (ontdooien + 10 min.)
- Laat de zalmhaasjes en gegrilde groenten oppervlakkig ontdooien. Dep de vis droog en snij de groenten in fijne reepjes.
- Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.
- Snij de champignons in 4.
- Hou 12 blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
Bereiding = 15 min. + ± 25 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg de gegrilde groenten toe en bak 4 min.
4 Meng de penne met de ricotta, de tapenade, de groenten en het fijngesnipperde basilicum. Kruid met peper en zout.
5 Verdeel de penne met groenten in een ovenschaal en leg er voorzichtig de zalmhaasjes op.
6 Bestrooi met de mozzarella en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking :
Laat de gratin even afkoelen en werk af met de basilicumblaadjes.

Tags,

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top