1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Bretoense limoentaartjes

Bretoense limoentaartjes

Door: marcdepester

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2019

Ingrediënten 4 personen


3 onbehandelde limoenen (bio)
30 g boter
3 eidooiers
6 Bretoense boterkoekjes
305 ml gecondenseerde melk (blik)


Bretoense limoentaartjes
Bretoense limoentaartjes

Lekkere taartjes uit Bretagne, die makkelijk te bereiden zijn

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10 min.)
â€" Rasp de schil van 2 limoenen (niet het wit). Pers 3 limoenen.
â€" Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles overrolt).
â€" Smelt de boter op een zacht vuur.
Bereiding = 40 min. + afkoelen + enkele u. in de koelkast
1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
2 Meng de gesmolten boter onder de verkruimelde koekjes. Verdeel de koekjesmengeling over 4 taartbodems en druk heel goed aan. Zet 15 Ă  20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3 Mix intussen de eidooiers en de gecondenseerde melk tot een gladde massa. Voeg het limoensap en de limoenzeste toe (laat een beetje over voor de afwerking).
4 Verdeel het eiermengsel over de taartbodems en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taartjes uit de oven en laat volledig afkoelen. Laat de taartjes daarna enkele u. opstijven in de koelkast. Werk af met de rest van de limoenzeste.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top