1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm

Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2019

Ingrediënten 4 personen


150 g gerookte zalmsnippers
250 g trostomaten
1 broccoli
100 g rucola
2 rode uien
150 g geraspte kaas 'Special Mix'
4 eieren
2.5 dl lichte room
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
2 eetl. olijfolie
0.5 eetl. frambozenazijn
peper en zout



Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm
Quiche met trostomaatjes, broccoli en gerookte zalm

Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min.)
- Snipper de rode uien fijn.
- Snij de steel van de broccoli en schil hem. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak alles grof.
- Snij de trostomaten in 4.
Bereiding : 10 min. + ± 45 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar keer in met een vork.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien glazig. Voeg de broccoli toe en stoof 2 min. Kruid met peper en zout.
4 Klop de eieren los en meng er de room onder. Kruid met peper.
5 Verdeel de zalmsnippers, de gestoofde groenten, 40 g rucola en de trostomaten over het bladerdeeg.
6 Bestrooi met de geraspte kaas en overgiet met het eiermengsel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
7 Haal de quiche uit de oven en laat even afkoelen.
8 Meng intussen 1 eetl. olijfolie met de frambozenazijn. Kruid met peper en zout en meng onder de rest van de rucola.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top