Tartare Hollandaise van haring
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
lekker haringhapje wat snel op tafel staat.
Ingrediënten 2 personen
2 haringenuienchutney (zie hieronder)
¼ appel
1 tl dille
zakje rucola
zakje groentechips
Ingrediënten uienchutney
2 rode uien in ringen
20 gr suiker
30 ml rode wijn
30 ml rode wijnazijn
scheutje olijfolie
Benodigdheden
mes
kommetjes
Bereidingswijze
meng alles voor de chutney zet half uurtje koel weg
Maak de tartaar door de haring en appel in kleine blokjes te snijden. Snijd de dille in kleine stukjes. Doe de blokjes appel bij de blokjes haring en meng hier de dille doorheen (ga daarbij op je smaak af).
opmaak:
pak een kommetje of serveerbakje en leg op de bodem eerst wat rucola. Schep de tartaar in het kommetje/bakje, zodat je de rucola niet meer ziet. Schep een klein beetje uienchutney over de tartaar. Doe tot slot ook nog wat verkruimelde groentechips on top,
Bron
nederlandsvisburo
Serveertip
je kunt varieren met k&k chutneys maar zorg ervoor dat je geen al te zoete varianten neemt zoals mangochutney