1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gezond
  6. Makkelijke Rendang van Project Gezond

Makkelijke Rendang van Project Gezond

Door: Keukensloofje47

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2019

Ingrediënten 4 personen


500 gr runderriblappen i blokken van ca 2 cm
VOOR DE BOEMBOE
4 teen knoflook
2 grote sjalotten
2 rode pepers zonder zaad en zaadlijsten
2 cm geschilde verse gember
2 stengels citroengras flink gekneusd
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
2 tl kerriepoeder

1 blokje runderbouillon opgelost in 250 ml heet water
250 ml kokosmelk van 6 % vet

700 gr sperziebonen

300 gr rijst ( basmati)



Verder heb je nodig


Staafmixer, stoofpan, mes, snijplank, pan voor de rijst en voor eentje voor de boontjes

Makkelijke Rendang van Project Gezond

Klaar en smullen maar

Klaar en smullen maar
Makkelijke Rendang van Project Gezond

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Makkelijke Rendang van Project Gezond

De ingrediënten voor de boemboe

De ingrediënten voor de boemboe
Makkelijke Rendang van Project Gezond

Boemboe klaar

Boemboe klaar
Makkelijke Rendang van Project Gezond

Riblappen aanbakken

Riblappen aanbakken
Makkelijke Rendang van Project Gezond

Boemboe erbij

Boemboe erbij
Makkelijke Rendang van Project Gezond

Bouillon en kokosmelk toegevoegd

Bouillon en kokosmelk toegevoegd
Makkelijke Rendang van Project Gezond

Citroenschil i.p.v citroengrasstengels

Citroenschil i.p.v citroengrasstengels

Voor de échte, échte rendang heb je een lange waslijst aan ingrediënten nodig. Project Gezond ontwikkelde echter een recept waarbij de ingrediëntenlijst aanzienlijk is ingekort, maar waarmee je met veel minder ingrediënten toch een zalige Indonesische Rendang op je tafel tovert.
Niet 100% identiek , maar wel razend lekker vonden wij.
Het recept is beschreven voor 2 personen, maar ik heb het omgeschreven naar 4 personen.

Ik had geen stengels citroengras kunnen scoren in de supermarkt helaas, maar schil van citroen of limoen blijkt  een goede vervanger.
Wel naderhand net als het citroengras even uit de stoofpot vissen.

https://www.projectgezond.nl/
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de boemboe door hiervoor alle ingrediënten met een staafmixer te vermalen met eventueel nog zichtbare kleine stukjes.

Verhit een klontje roomboter in een stoofpan en bak de riblapblokken op hoog vuur even bruin aan.
Voeg de boemboe toe en bak deze even mee.

Giet de bouillon en de kokosmelk bij het vlees in de pan.

Voeg ook het fors gekneusde citroengras toe aan de pan.

Laat het vlees 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer het vlees elk half uur even door.
Kijk dan of de saus voor jou de juiste gewenste dikte heeft. Zo niet ,laat dan even inkoken tot de gewenste dikte.
Proef en voeg eventueel wat zout en extra sambal toe.

Kook de rijst volgens de beschrijving op het pak en kook de boontjes.
Genieten maar .


Tags, , , , , ,

Bron

Project Gezond boek 2. Eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top