1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gevulde duizendjarige eieren

Gevulde duizendjarige eieren

Door: pejejaru

  • Chinees, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1 duizendjarig ei (uit de chinese toko ).
1 plak nori
1 theel. madam jeanette sambal .
3 eetl. Mayonaise.
1 rode ui in ringentjes gesneden.
4 theel. Zalmeitjes
Het hart van een krop ijsbergsla
Een paar stukjes gesneden lente ui
Een paar takjes koriander



Dit kun je gerust op tafel zetten tijdens een feestje.
De eitjes zijn een knipoog naar het gevulde ei met kaviaar en mayonaise

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel het ei en snij het in 4 parten .
Hou de dooiers apart en leg elk partje op een klein fris blaadje sla.

Meng de dooiers met mayonaise en wat sambal door ze erin te prakken met een vork en te kloppen.
Een tip : even tussen door proeven of het lekker is.

Schep het dooier mengsel op elk partje ei en sla.

Vul de eieren met de oranje zalmeitjes .

Versier de snacks met wat ringetjes rode ui en maak het af metwat dun gesneden nori en een blaadje koriander.

Tags

Serveertip

Als je de madame jeanette sambal te pittig vind kun je ook een andere sambal gebruiken.

Bron

Van een amsterdamse topchef



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top