Groenteburger en kruidige krieltjes met champignons
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 4 recipe.people
4 groenteburgers (versmarkt)400 g champignonmix met kruiden
200 g kerstomaten
1 teentje knoflook
2 rode uien
500 g voorgekookte krielaardappelen (versmarkt)
4 eetl. olijfolie
0.33 koffiel. tijm (gedroogd)
1 snuifje komijnpoeder
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 508,92 kcal |
Koolhydraten | 34,79 g |
Eiwitten | 26,42 g |
Vetten | 27,52 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding : (5 min.)
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de uien in fijne ringen.
- Snij de kerstomaten middendoor.
Bereiding : 15 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers 3 à 4 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de krieltjes en de uiringen 5 min. goudbruin. Kruid met de tijm en de komijn.
3 Voeg het knoflook en de champignonmix toe aan de krieltjes en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. mee bakken.
4 Roer er de kerstomaten onder en roerbak ± 2 min. tot ze goed warm zijn.
Bron
colruyt