1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Door: Keukensloofje47

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2019

Ingrediënten 2 personen


200 gr kipfilet in blokjes
1 rode ui in kwart dunne ringen.
1 gele paprika in dunne reepjes
100 gr ijsbergsla in dunne reepjes
4 ( volkoren) wraps van 40 gr per stuk
100 gr yoghurt
1 tl sambal ( oelek) ik had badjak

1 el olie
1 tl tex-mex kruiden


Verder heb je nodig


Koekenpan, Hapjespan, spatel, snijplank en mes

Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Mexicaans smullen

Mexicaans smullen
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Kip in marinade en groente gesneden

Kip in marinade en groente gesneden
Kort gaar en bruin bakken
Kort gaar en  bruin bakken
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Paprika en ui bakken.

Paprika en ui bakken.
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Wraps warmen

Wraps warmen
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Ingesmeerd met sambalyoghurt

Ingesmeerd met sambalyoghurt
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT

Het opbouwen van de wrap.

Het opbouwen van de wrap.
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT
Fajitas met kip en SAMBAL - YOGHURT
Sambalyoghurt
Sambalyoghurt

Ik had nog nooit van sambalyoghurt gehoord, maar volgens de makers van dit recept  van Project Gezond , ( een nieuw experiment)  voegt het precies toe wat nodig is om dit gerecht een finishing touch te geven. Een slank en lekker Mexicaans gerecht, dat binnen 30 minuten op tafel staat.
Het lijkt alsof ik een "overvloed " aan  vulling heb.
Ik dacht namelijk grote waps te hebben in plaats van 4 stuks van 40 gram en nam dus 2 van "80 gram".
Maar ach, no problem..... het heeft ons heerlijk gesmaakt en dat is belangrijk.
https://www.projectgezond.nl/
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de sambal met de yoghurt en zet apart.( Ik had 50 gr magere yoghurt en 50 gr magere kwark.

Marineer de kipfiletblokjes met 1 el olijfolie en 1 tl tex mex kruiden . ( zelfgemaakte)

Bak de kipfilet op hoog vuur gaar en bruin. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder wat aluminiumfolie.

Bak in dezelfde pan de rode ui kwarten en de paprikareepjes enkele minuten.
Verwarm ondertussen ook de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.

Besmeer de wraps met de sambalyoghurt , verdeel er de ijsbergsla , kipblokjes en paprika-ui-mengsel over.
Rol op en zet eventueel vast met een prikker.

Geniet van 470 Kcal

Tex Mex kruiden

3 el paprikapoeder
2 el komijnpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el chilipoeder
1 el gedroogde oregano
1 el uienpoeder
1 el zout.

Tags, , , , , ,

Bron

Boek 2 Project Gezond eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top