1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Suikerarme frambozenconfituur

Suikerarme frambozenconfituur

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g frambozen
1 tl citroensap
2 el sinaasappelsap
10 g pectine (pec plus)
125 g tagatesse


Verder heb je nodig


Kleine glazen potjes

Suikerarme frambozenconfituur
Suikerarme frambozenconfituur
Suikerarme frambozenconfituur
Suikerarme frambozenconfituur

Gebruik kleine potjes voor deze suikerarme confituur. Zodra je een potje opent is het maar maximum een weekje houdbaar in de koelkast. Het zijn namelijk net de suikers die ervoor zorgen dat je confituur kunt bewaren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Doe de frambozen, het citroen- en het sinaasappelsap samen in een kookpot. Breng het geheel aan de kook en laat 5 tot 10 minuten zacht koken met het deksel op de pot.
2 Neem de pot van het vuur en roer er de Pec Plus door. Roer stevig om. Zet de pot weer op het vuur en warm op. Voeg nu de Tagatesse toe en roer opnieuw goed in het mengsel. Laat vervolgens 1 minuutje doorkoken.
3 Schenk de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top