
Hartige taartdeeg (10 vellen)
250 gr kipfilet
2 grote uien
2 paprika's
1 klein blikje maïs
2 tl paprikapoeder
½ tl komijnzaad gemalen
1 tl chilipoeder
Peper & zout
Parmezaanse kaas
Bouillonblokje
Bloem
Evt. chilipepers
Evt. chilisaus
Heerlijke deeghapjes gevuld met een kruidig kipmengsel. Simpel gerecht om te maken. De enige moeilijkheid zit hem in het vouwen, maar zodra je dit na een paar empanada's onder de knie hebt, maak je de lekkerste hapjes die er zijn.
Bereidingswijze
1. Zet water op met een bouillonblokje en kook de kipfilet erin gaar in ongeveer 10 min.
2. snij ondertussen de paprika in blokjes en snipper de ui. Bak ze met wat olie in de pan.
3. Als de kip eenmaal gaar is kan je de kip plukken met een vork.
4. Voeg de paprika-, chili-, en komijnpoeder toe aan de geplukte kip.
5. Vouw de empanada's.
6. Gaar ze voor 20 min in de oven op 200 graden of totdat ze mooi bruin zijn.
7. Serveer met een saus, zoals chilisaus.
Vouwen
1. Ontdooi het hartige taart deeg.
2. Rol de vellen licht uit met een deegroller. Zorg dat de werkbank en de deegroller bedekt zijn met genoeg bloem zodat het deeg niet gaat plakken.
3. Schep een beetje kip op midden van het vel en voeg wat paprika, ui, maïs en parmezaanse kaas toe. Voor de pittige eter kan je ook wat fijngehakte chilipepers toevoegen.
4. Vouw het vel dicht over de helft.
5. snij het overtollige deeg eraf, zodat er geen grote deegrand ontstaat en de empanada half rond wordt.
6. Druk met een vork de vellen dicht op de ronde rand. Zorg dat er geen openingen zijn ergens.
Https://www.lekkerensimpel.com/mexicaanse-empanadas-met-kip-paprika-en-ui/