1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Thaise groene curry

Thaise groene curry

Door: Astrid156

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2019

Ingrediënten 4 personen


 400-600 ml kokosmelk
 ~2 el thaise groene curry pasta
 400 mL kippenbouillon
 400 gr kipfilet
 Blikje bamboescheuten (of wortel in julienne gesneden)
 ~ 5 vast kokende aardappelen
 1 paprika
 ~ 4 el vissaus
 8-10 gedroogde kaffir bladeren zonder nerf
 ~ 2 el suiker
 Peper & zout
 Pandan rijst (olie & zout)



Iedereen houdt van deze curry! Nog nooit heb ik een negatieve reactie gehad. Zelfs de moeilijkste eters, en degenen onders ons die niet van curry houden, likken hun vingers af bij dit gerecht. Naast de verukkelijke smaken is dit recept ook nog eens simpel te maken en kan je hem uren voor het diner al voorbereiden. Hoe langer hij staat, hoe beter de smaken intrekken en hoe lekkerder hij wordt. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Marineer de kip met 2 el vissaus en snijd de filet in blokjes.
2. Zet het water voor de rijst alvast op en voeg zout en een scheut olie toe. Kook vervolgens de rijst gaar. Check door af en toe te proeven.
3. Kook 200 ml van de kokosmelk en reduceer het tot de olie scheidt van de melk. dit gebeurt echter niet altijd.
4. Bak de curry pasta in wat olie. Voeg daarna de helft van de kokosmelk toe en bak de pasta al roerend totdat deze ingedikt is.
5. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe, samen met de kaffir bladeren, de bouillon, de suiker, 1 el vissaus. en peper & zout naar smaak.
6. Breng het mengel aan de kook.
7. Snijd de aardappel in grove stukken en laat deze sudderen totdat deze gaar zijn en lekker smaken. De smaken moeten intrekken en daarom laat ik ze vaak wat langer sudderen. Laat ze niet te lang op staan, omdat ze langzaam oplossen. Om hetzelfde resultaat te bereiken kan je de pan na stap 9 ook even wegzetten om de smaken in te laten trekken.
8. Snijd de paprika in reepjes of blokjes en kook deze een paar minuten mee. Doe de bamboe scheuten op dit moment ook in de pan.
9. Voeg de kip toe. Deze is na zo'n twee minuten koken gaar.
10. Serveer de curry in een bakje met rijst.



Voor vrienden maak ik ook wel eens de veganistische variant. Hierbij vervang je de kippenbouillon door groente, de kip kan je vervangen met courgette en/of andere groenten en voor de vissaus gooi ik extra zout erin.

Tags, , , ,

Serveertip

Als er curry overblijft kan je dit prima nog opwarmen de volgende dag of invriezen.

Vind je de curry te scherp? Gooi er wat extra suiker in. Dit neutraliseert de pittigheid.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Astrid156
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top