1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kruidenballetjes met kurkuma

Kruidenballetjes met kurkuma

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-2019

Ingrediënten 4 personen


130 g verse spinazie
zout
Zwarte peper
4 cl druivenpitolie
2 theelepels kurkuma
2 keer een handvol koriander
12 eetlepels glutenvrije bloem
2 lente-uitje
4 teentjes knoflook
2 citroenen (het sap)
4 eetlepels water


Kruidenballetjes met kurkuma
Kruidenballetjes met kurkuma

Gezonde lunch of hoofdgerecht, zelfs tussendoor of als borrelhapje  smaken deze balletjes ook lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 min. + 7 min. gaartijd

-Hak de spinazie, de knoflook, de ui(en) en lente-uitje(s) en de koriander zeer fijn en doe ze in een kom.
-Giet er het citroensap en het water bij.
-Kruid stevig met zwarte peper, een beetje zout en de kurkuma.
-Voeg om te beginnen 1/2 van de bloem toe en kneed alles goed door elkaar.
-Voeg telkens wat bloem toe tot je een dikke brij krijgt en er balletjes van kunt maken.
-Als het geheel te droog wordt, voeg je een lepeltje water toe.
-Maak ronde hoopjes met je vingers.
-Het is een plakkerige brij, dus je kunt ze niet rollen. Maak je geen zorgen, je hoeft niet te nauwkeurig te werken, het komt wel in orde.
-verhit de druivenpitolie in een pan en laat de hoopjes ± 7 min. bakken tot ze aan de buitenkant krokant zijn.
-Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveer met prikkertjes.

Tags

Bron

Delhaize-pascale naessens-



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top