Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Hartige croissanttaartjes met geitenkaas walnoten en honing

Hartige croissanttaartjes met geitenkaas walnoten en honing

Door: pwiggers

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2019

Ingrediënten 3 personen


1 blikje croissantdeeg
plm. 100 gram zachte geitenkaas
1/2 dunne prei
50 gram champignons
15 walnoten
3 eetlepels vloeibare honing
peper, zout
1 eetlepel olijfolie


Verder heb je nodig


Koekenpan
bakpapier
bakplaat

Croissantrepen gevuld met zachte geitenkaas, prei, champignons, walnoten en honing
Croissantrepen gevuld met zachte geitenkaas, prei,  champignons, walnoten en honing

Blikje croissantdeeg dat echt opgemaakt moest worden en een pakje aangebroken zachte geitenkaas. Zo kwam ik op dit idee en ze waren lekker !!!!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de prei schoon en snij deze in hele smalle reepjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in kleine stukken.
Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de champignons en de prei een paar minuten.
Kruiden met peper en zout. Laat afkoelen.

Open het blikje croissantdeeg.
Leg de plak deeg op een plank en snij de plak deeg in 3 stukken, precies op de stippellijn.
Zorg dat je 3 mooie plakken hebt door de schuine streep in het midden (voor de croissants) goed tegen elkaar aan te drukken.
Verdeel de zachte geitenkaas oover het croissantdeeg.
Verdeel daarna het prei/champignonmengsel erover.
Versier met een paar walnoten.
Giet over elke reep een eetlepel vloeibare honing.
Zet de repen plm. 15 tot 20 minuten onder in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn geworden.

Hou de croissantrepen goed in de gaten want ze worden snel bruin.

Tags, , , , ,

Serveertip

Ook lekker met roomkaas.
Je kunt hiervan natuurlijk ook een hele hartige taart maken door alle stukken aan elkaar te plakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top