1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. gamba,s in yakitorisaus uit de oven

gamba,s in yakitorisaus uit de oven

Door: hans3333

  • Europees, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kilo grote black tiger garnalen , gepeld zonder kop en ongekookt
2 zakjes yakitori woksaus
30 gram tauge
bos ui in ringen
100 ml sate ketjap marinade


Verder heb je nodig


4 kleine ovenschaaltjes
oven
grote diepvrieszak of ziplock

gamba,s in yakitorisaus uit de oven
gamba,s in yakitorisaus uit de oven

Eens wat anders dan die eeuwige knoflook of pil pil garnalen.
lekker simpel met weinig ingredienten maar veel smaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stop de garnalen in de ziplock en voeg de ketjap marinade toe.
schud goed en leg koel weg voor een uur ( langer is lekkerder ) schud tussen door nog even.
verdeel de yakitori saus over de 4 schaaltjes met daarop de garnalen.
bestrooi met tauge en bosui.
zet in een voorverwarmde oven van 170C voor +/_ 12 minuten

Tags, , ,

Serveertip

Probeer ook eens andere woksaus zoals oestersaus bv.

Bron

Nederlands visburo



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top