Rib-eye met pittige avocado en koriandersaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2019
  • Rib-eye met pittige avocado en koriandersaus

    Rib-eye met pittige avocado en koriandersaus

    Rib-eye met pittige avocado en koriandersaus

Wat is dit een lekker gerecht! Zeker het maken waard!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

2x 180 gram rib-eye
½ avocado
½ rode ui
1 teentje witte knoflook
2 teentjes zwarte knoflook
1 rawit peper (of milder, naar smaak)
15 gram verse koriander
15 gram verse peterselie
15 ml rode wijn azijn
Olijfolie
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding:

Leg de rib-eye steaks uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, open een lekker wit biertje.
Steek de kolenstarter voor de BBQ aan.
Voor de saus; doe de halve avocado, koriander, peterselie, knoflook, peper, rode ui en zwarte knoflook in een keukenmachine. Voeg tijdens het draaien de rode wijnazijn toe en olijfolie totdat het een gladde massa is.
Neem een slokje bier.
Smeer de steaks in met olijfolie en bestrooi royaal met zout.
Grill de steaks op de hete BBQ tot een kerntemperatuur van 54C voor medium rare.
Tijdens dit grillen mag er gerust nog wat bier worden gedronken.
Als ze de juiste kerntemperatuur hebben bereikt, leg je ze op een bord met daar over heen losjes aluminiumfolie. Zet op een warme plaats en laat het 15 minuten rusten.



Voor de halloumi;

Snij de vleestomaten en halloumi in plakken van een halve centimeter en bak dit in een hete pan met wat olijfolie. Bestrooi het met zout.
Draai alles om als het bruin is en voeg dan de verse munt en olijven toe.
Serveer de plakken tomaat met wat halloumi, munt en olijven er op bij de rib-eye met de pittige avocado koriandersaus

Bron

zwarteknoflook.nl

Serveertip

Deze moet je een keer maken!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten