Spareribs met Luikse stroop

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2019
  • Spareribs met Luikse stroop

    Spareribs met Luikse stroop

    Spareribs met Luikse stroop

BBQ topper. Wel eerst enkele uren laten marineren 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel Luikse siroop
3 eetlepels mosterd
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
1,2 kg kleine varkensribben natuur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schik de ribbetjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 12 min.
-Meng alle andere ingrediënten.
-Smeer de ribbetjes aan beide kanten met deze marinade in.
-Dek af en laat min.stens 2 u in de koelkast rusten.
-Gril ze op de barbecue, ± 3 min. per kant (of op een hete grill, in geval van stortregen).


Bron

delhaize

Serveertip

Varkensvlees moet goed gebakken zijn. Daarom is het ideaal om de ribbetjes voor te koken (in de oven of in een bouillon). Zo kun je ze achteraf in een mum van tijd perfect bakken en laten karamelliseren, zonder dat ze aanbranden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten