1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spareribs met Luikse stroop

Spareribs met Luikse stroop

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2019

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel Luikse siroop
3 eetlepels mosterd
4 eetlepels ketchup
1 eetlepel sojasaus
1,2 kg kleine varkensribben natuur


Spareribs met Luikse stroop
Spareribs met Luikse stroop

BBQ topper. Wel eerst enkele uren laten marineren 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Schik de ribbetjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 12 min.
-Meng alle andere ingrediënten.
-Smeer de ribbetjes aan beide kanten met deze marinade in.
-Dek af en laat min.stens 2 u in de koelkast rusten.
-Gril ze op de barbecue, ± 3 min. per kant (of op een hete grill, in geval van stortregen).


Tags

Serveertip

Varkensvlees moet goed gebakken zijn. Daarom is het ideaal om de ribbetjes voor te koken (in de oven of in een bouillon). Zo kun je ze achteraf in een mum van tijd perfect bakken en laten karamelliseren, zonder dat ze aanbranden.

Bron

Delhaize



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top