Poké-Bowl met zwarte knoflook
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
Zin in een gezonde en tegelijk ook heel makkelijke maaltijd? Deze poké bowls zijn snel gemaakt
en super smaakvol. Ook de zelfgemaakte Japanse dressing is zo klaar.
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:(voor 4 poké bowls)
225 gr basmati rijst
1 avocado
200 gr garnalen
200 gr gerookte zalm
Wakamé
Zakje julienne wortels
Zakje jonge bladsla
Stuk komkommer, in blokjes
Saitaku poké sushi and salad sprinkle
In plaats van vis kan je ook prima stukjes gemarineerde kip gebruiken.
Voor de dressing:
4 teentjes zwarte knoflook, in stukjes gesneden
4 eetlepels gembersiroop
2 eetlepel Kikkoman sojasaus
Aan de dressing voegde ik 4 teentjes zwarte knoflook toe. Dat geeft net even dat beetje extra aan
de dressing.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 553,74 kcal |
Koolhydraten | 63,90 g |
Eiwitten | 28,18 g |
Vetten | 20,67 g |
Bereidingswijze
Bereiding:
1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet de rijst opzij en laat helemaal
afkoelen.
2. Wrijf de zwarte knoflook tot puree en mix met de gembersiroop en sojasaus tot een dressing.
Gebruik hierbij eventueel een Blender of hakmolentje.
3. Leg de sla in de kommen, verdeel de rijst erover en top af met de overige ingrediënten.
4. Strooi lekker wat Saitaku salad sprinkle over de bowls en schenk de dressing erover.
Eet smakelijk.
Bron
Zwarteknoflook.nl