1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. ****DE BALLUH ! ****

****DE BALLUH ! ****

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2019

Ingrediënten 4 personen


=25 gram Boter.
=350 gram Zweedse Gehaktballetjes (12 stuks)
=250 gram Kastanjechampignons (gehalveerd)
=100 ml witte Wijn. = 15 gram Dille, nfijngehakt.
=2 eetl.grove Ftanse Mosterd.
=1 eetl.Suiker. = 200 ml geslagen Room (23% vet)


Verder heb je nodig


++ KOEKENPAN++


Eten er kinderen mee ?
Vervang de wijn door de appel - of
druivensap:

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verhit de boter in een koekenpan.
Bak hierin de gehaktballetjes op een middelhoog
vuur bruin. Schud de pan regelmatig.
2.Voeg de kastanjechampignons toe en bak het gerecht
5 mnuten op middelhoog vuur. Schep alles regelmatig om.
Roer de wijn erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten.
3.Roer de mosterd,suiker,dille en room door het gerecht en
laat alles op middelhoog vuur warm worden.
Breng het gerecht pittig op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelrosti,haricote verts en cranberry -
compote
.

Tags

Bron

ALLERHANDE:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top