1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Sinaasappel amandeltaart

Sinaasappel amandeltaart

Door: Krientjes

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2019

Ingrediënten 8 personen


4 eieren
Rasp van 2 grote handsinaasappels
2x 50 gr suiker
170 gr amandelmeel
1 theel bakpoeder
0.25 theel kardemom poeder
1 theel appelazijn
Snufje zout
2 eetl sinaasappellikeur (ik doe cointraux)
Voor de topping
2 eetl sinaasappellikeur
Sap van 0.5 sinaasappel
2 eetl suiker
4 eetl amandelschaafsel



Dit is een heerlijk glutenvrije, lactose vrije taart. Op de site bakken zoals oma gevonden. Toen de server niet werkte bij haar raakte ik in paniek, recept kwijt... wat nu? Ik heb haar een mail gestuurd en ze heeft het gefikst maar nu noteer ik het toch maar hier
met dank aan bakken zoals oma😘

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een bakblik met bakpapier.
Schrob de sinaasappels onder warm water. Rasp de schil en zet dit apart tot gebruik.
Pers 1 halve sinaasappel uit en zet ook dit sap apart tot gebruik.
Splits de eieren en zet de eiwitten apart tot gebruik
Meng de dooiers, 50 gr suiker, sinaasappelrasp en sinaasappellikeur, goed tot er een egale massa ontstaat. Zet dit mengsel apart.
Meng in een grote kom het amandelmeel, de kardemom en het bakpoeder goed met een schone garde en zet het apart.
Doe in een pannetje het sap en 2 eetl suiker, en 2 eetl likeur laat de suiker smelten in de vloeistof tot er een lichte siroop ontstaat, laat hierna nog 1 minuut op het vuur staan terwijl je dit met een houten lepel roert.
Doe het amandelschaafsel bij de siroop en meng goed zodat alles bedekt is met siroop.
Maak een kom vetvrij en klop de eiwitten licht schuimig voeg nu een snufje zout en een theel appelazijn toe en klop geleidelijk de overige 50 gr suiker erdoor klop door tot er witte pieken ontstaan.
Zet de oven op 180 graden
Meng het amandelmeel mengsel met het eidooiermengsel tot het een geheel is.
Spatel de eiwitten door dit mengsel totdat alles is opgenomen en er een luchtig beslag ontstaat.
Doe het beslag voorzichtig in het bakblik en verspreid hierover met een lepel voorzichtig het amandelschaafsel maak alles op.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar tot deze een mooie licht bruine kost heeft
Bestrooi de taart voor het serveren met wat poedersuiker

Tags

Serveertip

Is warm geserveerd met ijs of slagroom ook heel lekker

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top