1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Amerikaanse salade

Amerikaanse salade

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2019

Ingrediënten 4 personen


200 g spekblokjes
50 g rucola
1 ijsbergsla
1 avocado
1 mango
200 g feta (blok)
2 eetl. pijnboompitten
2 eetl. zachte veenbessen
2 eetl. vloeibare honing
4 eetl. balsamicoazijn


Amerikaanse salade
Amerikaanse salade

lekker bij gegrild vlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (5 min.)
-Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding = 15 min.
1 Bak de spekblokjes in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen.
2 Snij de ijsbergsla eerst in 2 en daarna in slierten. Verdeel ze over een grote schaal.
3 Schil de mango en snij in stukken. Snij het vruchtvlees van de avocado eerst in plakjes en dan in stukjes. Verdeel de mango- en avocadoblokjes over de ijsbergsla.
4 Snij de feta in stukken en verdeel de helft over de salade, samen met de spekblokjes.
5 Verdeel er de rucola en de rest van de feta over en bestrooi met de pijnboompitten en de zachte veenbessen. Werk af met de balsamicocrème en de vloeibare honing.

Tags

Bron

Colruyt



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top