1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Sangria uit de Limburg

Sangria uit de Limburg

  • Belgisch, Alcoholische dranken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2019

Ingrediënten 8 personen


2 sinaasappelen
2 citroenen
1 appel
1 l kriekenwijn
1 stukje pijpkaneel
1 dl jenever
5 dl spuitwater
ijsblokjes



Sangria uit de Limburg
Sangria uit de Limburg

Een zomers drankje op basis van kriekenwijn en jenever. Ideaal aperitief om een feestelijke BBQ te starten ? 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-schil de sinaasappelen en de citroenen tot op het vruchtvlees (zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn). Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca 1 cm.
-Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
-Meng het fruit onder de kriekenwijn en voeg er de kaneel en de jenever aan toe.
-Laat dit mengsel één uur trekken in de koelkast.
-Voeg er net voor het serveren het spuitwater en enkele ijsblokjes aan toe.

Serveer deze sangria in een ruime bowl met een glazen pollepel.

Bron

Creatieve keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top