Garnalen burger

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-05-2019
  • Garnalen burger

    Garnalen burger

    Garnalen burger

Goed bereid is dit een fantastisch lekkere burger op de BBQ Wees bij het bereiden extra zorgvuldig met de hygiëne en de burger moet echt helemaal gaar zijn, van bedorven garnalen kan je een hele nare voedselinfectie of -vergiftigingoplopenLeg ze op een broodje met wat groenvoer en gooi er  sinaasappel aioli saus op ( recept vind je op de site)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngehakte venkel (van de bol)
2 fijngehakte sjalotjes
½ fijngehakte paprika
2 eetlepels fijngehakte venkel bladen
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel sinaasappel zeste.
700 gram gepelde hollandse garnalen
Vers gemalen zeezout en zwarte peper
sinaas-Aioli saus ( zie recept op deze site) of aioli saus gekocht
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-verhit 2 eetlepels olie pan op een gematigde vlam
-Fruit de sjalotjes en venkel ongeveer 8 minuten totdat ze beginnnen te karameliseren
-Voeg de paprika toe en fruit nog 3 minuten
-Haal de pan van het vuur en voeg het venkelblad, de bieslook en de sinaasappel zest toe
-Hak de garnalen fijn met een mes, niet in de keukenmachine
-Voeg het gesauteerde groenten / kruidenmengsel toe
-Voeg tegelijk een theelepel aioli toe om het geheel te binden
-Vorm er burgers van met een hamburger vorm en zet ze een paar uur in de koeling om verder te binden
-Grill de burgers om en om in een hamburgerklem boven matig hete kolen.

Bron

BBQ helden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten