1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Vis met pikante Mosterdsaus

Vis met pikante Mosterdsaus

Door: marcdepester

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2019

Ingrediënten 6 personen


800 g â€" 1 kg verse visfilets (schelvis, kabeljauw)
2 middelgrote tomaten
2 middelgrote aardappelen, vastkokend
2 verse chilipepers
3 theelepels mosterdpoeder
4 cm verse gember
6 eetlepels mosterdolie
2 theelepels kurkuma
2 theelepels paprikapoeder, matig scherp
snufje chilipoeder
4 eetlepels yoghurt
zout

verse koriander
basmatirijst


Vis met pikante Mosterdsaus
Vis met pikante Mosterdsaus

Dit heerlijke Indische recept wordt als een curry geserveerd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Spoel de visfilets onder koud water af, dep ze droog en verdeel ze in 4 porties.
- Was de tomaten, deel ze in vieren en verwijder de kroontjes.
-Schil de gewassen aardappelen en snijd ze in circa 1 x 6 cm lange stukken (als frites).
-Was de chili's, verwijder de steelaanzet en hak de pepers fijn (pas op: kom daarbij niet met de vingers aan ogen en mond! Was de handen daarna goed!!!).
-Doe het mosterdpoeder in een kopje met 6 eetlepels water en roer dit glad.
-Schil de gember en rasp hem fijn.
-Verhit de mosterdolie in een Braadpan.
-Voeg de chilipepers, gember, kurkuma, paprika en chilipoeder toe. Bak alles al roerend 5 minuten op laag vuur.
-Doe de yoghurt en de tomaten erbij en bak ze nog 5 minuten op matig vuur al omscheppend mee, tot een lichtbruine pasta ontstaat.
-Giet er 1 1/2 dl water bij en breng langzaam en al roerend aan de kook. Schep de aardappelen en het mosterdwater erdoor en laat ca. 5 minuten koken.
-Voeg zout toe en leg de visfilets voorzichtig in de pan. Leg een deksel, iets schuin, op de pan en laat de vis op laag vuur 10 minuten trekken.
-Schenk af en toe wat saus over de aardappelen en de vis.
-Garneer dit gerecht met verse koriander en serveer met basmatirijst.

Tags

Bron

Wereldsmaken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top