Scampibrochettes met satésaus
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekkere spiesjes op de BBQ met een pittig pindasausje
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels arachideolie15 cl kokosmelk
3 eetlepels limoensap
1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
gehakte bladpeterselie
150 g pindakaas
1 koffielepel sambal
1 zakje diepgevroren scampi's
3 eetlepels lichte sojasaus
Benodigdheden
8 houten spiesjes ( 15 min in water leggen om verbranden tegen te gaan )Bereidingswijze
-Pel de vooraf ontdooide scampi / verwijder darmkanaaltje en meng ze in een schaal met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
-Prik de scampi op houten spiesjes en laat ze op de barbecue bakken.
-Giet intussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 minuten heel zacht sudderen en neem van het vuur.
-Dien warm op met de met peterselie bestrooide brochettes.
Bron
colruyt