Scampibrochettes met satésaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2019
  • Scampibrochettes met satésaus

    Scampibrochettes met satésaus

    Scampibrochettes met satésaus

Lekkere spiesjes op de BBQ met een pittig pindasausje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels arachideolie
15 cl kokosmelk
3 eetlepels limoensap
1/2 koffielepel pili-pili of kerrie
gehakte bladpeterselie
150 g pindakaas
1 koffielepel sambal
1 zakje diepgevroren scampi's
3 eetlepels lichte sojasaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 houten spiesjes ( 15 min in water leggen om verbranden tegen te gaan )

Bereidingswijze

-Pel de vooraf ontdooide scampi / verwijder darmkanaaltje en meng ze in een schaal met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

-Prik de scampi op houten spiesjes en laat ze op de barbecue bakken.
-Giet intussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 minuten heel zacht sudderen en neem van het vuur.

-Dien warm op met de met peterselie bestrooide brochettes.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten