Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-05-2019
  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

  • Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

    Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

Barbacoa is Mexicaans voor barbecue, maar ook de benaming van een traditioneel stoofgerecht van rundvlees. Het gaart langzaam in een pikante bouillon en wordt 'geplukt' in draadjes opgediend net als bij pulled pork. Pulled Beef zou je het dus ook kunnen noemen.
Het lijkt veel werk maar als de pan eenmaal in de oven staat heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.
Heerlijk op een tortilla (oftewel taco zoals de Mexicanen zelf zeggen) met een lekkere Mexicaanse-komkommersalade-met-mango-en-rode-peper en natuurlijk met De-lekkerste-guacamole Niet alleen op een tortilla maar bij een stamppot of frietjes kan het ook prima ;) :)

TIP: Gebruik de bouillon (of jus) die overblijft voor van vanalles; voor soep of bijvoorbeeld om aardappeltjes in te koken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1/2 tl komijnpoeder
- 2 kruidnagels
- 1-2 rode pepers en 1/2 el gerookt paprikapoeder (eigenlijk heb je chipotle in adobosaus nodig maar die zijn in NL nogal lastig te verkrijgen)
- 1 klein bosje koriander (15 gram)
- sap van 2 limoenen
- 2 el rode wijnazijn
- 1 liter kippenbouillon
- 2-3 blaadjes laurier
- ca. 1 kg runderriblappen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de ui, knoflook, rode peper en koriander fijn en meng het met de geplette kruidnagels, limoensap, rode wijnazijn, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder (je kunt ook de ingrediënten grof in de keukenmachine malen).
- Doe het mengsel in een zware stoofpan. Leg de riblappen op de het kruidenmengsel in de pan. Giet er zoveel bouillon op tot het vlees net onderstaat. Verdeel de laurier erop en sluit het deksel.
- Zet de pan ongeveer vijf uur in de oven tot het vlees makkelijk uit elkaar valt in grove 'draden'.
- Haal het vlees uit de bouillon en trek het op een snijplank met twee vorken (of met schone handen) uit elkaar, net zoals bij pulled pork. Dien het op in een schaal met wat bouillon uit de pan erover gegoten, zodat het lekker sappig is.

Bron

Yvette van Boven (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten