1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Rabarber vlierbloesem confituur

Rabarber vlierbloesem confituur

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-05-2019

Ingrediënten 4 personen


4 takjes vlierbloesemschermen
1 kg rabarber
200 g frambozen
1 sinaasappel (onbehandeld)1
1 kaneelstokje
500 g geleisuiker (2:1)


Verder heb je nodig


Circa 4 gesteriliseerde bokaaltjes met deksel , goed voor circa 1 liter confituur

Rabarber vlierbloesem confituur
Rabarber vlierbloesem confituur

Dit recept is goed voor 1 liter aan pure verwennerij 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schud de vlierbloesemschermen goed uit.
-Spoel de frambozen en rabarber.
-Snij de rabarber in kleine stukken en doe met de frambozen, kaneel en vlierbloesemschermen in een kom.

- Spoel de sinaasappel en snij de schil in dunne sliertjes. Pers het sap uit. Doe het sap samen met de suiker bij het fruit en laat 1 uur rusten.

- Breng aan de kook en laat 4 minuten doorkoken. Schuim indien nodig af.

- Vul gesteriliseerde bokalen met de confituur, draai de deksels erop en laat omgedraaid afkoelen.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top