Gourmetten voor 1

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Gourmetten voor 1

    Gourmetten voor 1

    Gourmetten voor 1

  • Gourmetten voor 1

    Gourmetten voor 1

    Gourmetten voor 1

Hemelvaart staat weer voor de deur en dat betekend natuurlijk; lekker gourmetten!

Als je tegen een fransman gourmet zou zeggen dan zullen ze denken dat je een fijnproever bent. Gelukkig hoef je met de Hollandse gourmet hier geen rekening mee te houden. Gewoon eten wat je lekker vindt, helemaal top!

Een veelvoorkomde denkfout die jullie maken is dat je altijd met gourmetten met je familie. Ik laat jullie zien dat gourmetten ook alleen kan, net zo leuk!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 recipe.people
1 kipfilet
1 pot kipkruiden
1 hoeveelheid pannekoekenmix
1 paprika (voor de sier)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gourmetstel of 1 pits elektrisch kookplaatje met pan met antiaanbaklaag
Stopcontact
Houten spateltje

Bereidingswijze

Stap 1: Zorg dat je alle ramen open hebt staan of ga buiten zitten.

Stap 2: Sluit het gourmetstel aan maar zet hem nog niet aan! Eerst mooi de tafel versieren met al dat lekkers :)

Stap 3: Pak vast een biertje uit de ijskast, deze smaakt goed bij gourmet.

Stap 4: Haal de kipfilet uit de verpakking en snijd deze in kleine blokjes. Als je wat minder tijd hebt zijn grotere blokken ook prima.

Stap 5: Snij het pak pannenkoekenmix open en maak deze volgens de gebruiksaanwijzing klaar (let op kruisbesmetting!)

Stap 6: Pak de paprika en snijd deze in reepjes.
BONUSTIP: Neem een konijn, hier kan je na de maaltijd de paprikareepjes aan voeren en met Kerst kan je dit konijn nuttigen. Zo verspil je minder voedsel en "zit er nog wat in t vat".

Stap 7: Serveer alle ingredienten voor de gourmet op tafel bij je gourmetstel.

Stap 8: Zorg dat je de knoflooksaus waar je nog echt van gaat meuren hebt gemaakt. Weet je niet hoe je die maakt? Kijk dan snel op mijn receptenpagina!

Stap 9: Zet het gourmetstel aan en begin met de stukken of brokken kipfilet te bakken. Bestrooi deze royaal met kipkruiden (je weet wel, die gewone)

Stap 10: Zijn de kippen bijna aangebrand? Dan is het tijd om je mond hier aan te branden.

Stap 11: Giet nu de pannenkoekenmix door het bakvet en de kipkruiden. Maak leuke vormpjes om er een onvergetelijke avond van te maken (hier laat ik jullie vrij in! Wees creatief, ik heb zelf de gekste dingen gemaakt)

Stap 13: Uitgegeten? Laat alles lekker op het aanrecht staan en baal er morgen van dat je het gisteren niet hebt opgeruimd.

Serveertip

Mocht je er veel last van hebben dat die gourmetlucht in je gordijnen zijn getrokken? Steek dan iets van wierrook of een shaggie op. Dit helpt tegen de vette lucht.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Barryskulinairekeuken avatar

Doorsturen

Home Recepten