1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Roomijstaart met aardbeien

Roomijstaart met aardbeien

Door: Smulweb

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-05-2019

Ingrediënten 10 personen


Bodem:

300 gr digestive koekjes
150 gr boter, gesmolten

Vulling:
250 gr roomkaas naturel
1 blikje (297 gr) gecondenseerde melk
250 gr mascarpone
1 citroen, geraspte schil

Topping:
300 ml slagroom
1 zakje vanille suiker
250 gr aardbeien, gehalveerd
5 el aardbeiensaus (optioneel)


Verder heb je nodig


Diepvrieszak met zipsluiting
springvorm of taartvorm met losse bodem, 23 cm
elektrische mixer
plasticfolie
spuitzak met glad, breed mondje (optioneel)

Roomijstaart met aardbeien
Roomijstaart met aardbeien

Zet deze zomer een heerlijke, romige ijstaart met aardbeien op tafel! Deze roomijstaart staat in Smulweb Magazine 24. Het roomijs maak je zelf door de roomkaas, mascarpone en gecondenseerde melk op te laten stijven in de vriezer. Deze taart is perfect als nagerecht bij een Barbecue. Genieten!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de koekjes in een diepvrieszak, duw alle lucht uit de zak en sluit af met de zipsluiting. Rol met een deegroller over de koekjes of duw erop met de onderkant van een pan, totdat alle koekjes fijn verkruimeld zijn. Doe koekkruim in een kom.
2. Schenk gesmolten boter bij de koekkruim en schep goed om.
3. Schraap koekkruim in de bakvorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem en zijkanten zodat je een taartbodem met opstaande randjes krijgt. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de vriezer. Verwarm de oven intussen voor op 160 graden.
4. Bak de taartbodem 10 minuten in de oven. Zet apart en laat helemaal afkoelen.
5. Klop de roomkaas glad met de Mixer. Voeg al kloppend de gecondenseerde melk toe. Klop als laatste de mascarpone en citroenrasp erdoor. Schep het roommengsel over de afgekoelde bodem. Strijk glad, dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de vriezer.
6. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep in een spuitzak en spuit een mooie toef slagroom op de taart of schep de slagroom op de taart. Zet 1 uur in de vriezer.
7. Garneer de roomijstaart met halve aardbeien en druppel er eventueel aardbeiendessertsaus overheen. Serveer in punten.

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top